Anyaként az élet

Anyaként az élet

Jó baba? - A kérdés, amitől falnak futok

2017. szeptember 19. - RM Klaudia

Azt figyeltem meg, hogy az ember életének minden időszakára jutnak olyan kérdések, amik viszonylag hamar idegesítővé tudnak válni, ha sokszor felteszik. Egyébiránt tolakodóak is, mert sokszor olyan emberek kérdezik, akikkel ritkán találkozunk és cseppet sem közeli a viszonyunk. Korábban ezek voltak:
- Eljegyzés volt már?
- Mi a helyzet az esküvővel, közeleg már a nagy nap?
- Gyerek mikor lesz?

Na most hogy már van egy kisfiúnk azóta a kérdés, amit minden nap megkérdez valaki az az, hogy jó baba-e.

Kérdem én: mitől lenne rossz?

Azért mert sír, ha éhes? Vagy fáj a hasa? Vagy álmos? Vagy mert most nyűgösebb, mert jön a foga?

Nem gondolnám, hogy a pár hónapos babák tudnak rosszak lenni. Az egyetlen kommunikációs eszközük a sírás. Mégis mi mást csinálna, ha szeretne valamit?

Már gondolkodtam rajta, hogy a következő ilyen kérdésnél közlöm a kérdezővel: Balázs szörnyen rossz baba, már a gólyával is beszéltünk, hogy vigye vissza, de nem tudtuk meggyőzni. De szerencsére eddig mindig tudtam háromig számolni és csak annyit mondani, hogy "Igen, jó baba."

A bejegyzés trackback címe:

https://rmk-anyakentazelet.blog.hu/api/trackback/id/tr212875692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alien 2017.09.20. 16:16:27

hiánypótló mű, igen az író különb mint mindenki más
süti beállítások módosítása