Anyaként az élet

Anyaként az élet

Angyalka története

2017. október 29. - RM Klaudia

17 év. Elképesztően hosszú idő. Főleg akkor, ha az ember azért harcol ennyi időn keresztül, hogy gyermeke lehessen. Malich Angyalka története következik.

 Angyalka 16 éves volt, amikor megismerte korábbi párját. Később összeköltöztek és 2000-ben össze is házasodtak, mindkettejüknek jó munkahelye volt. Úgy döntöttek belefognak a babaprojektbe. 2 évig próbálkoztak sikertelenül, utána felkeresték Angyalka nőgyógyászát. Következett egy sor vizsgálat, ahol kiderült, hogy semmiféle szervi problémájuk nincsen. Már itt is csak úgy repültek a hónapok, amíg egyik vizsgálat után meg tudták csinálni a másikat.

Végül következett Győrben a lombik. Az első 5 lombik nem hozott eredményt. Egyszer sem tapadt meg egyik megtermékenyített petesejt sem. A hatodik beültetésnél a kettőből az egyik petesejt megtapadt. Úgy tűnt, hogy most végre sikerrel járnak.

 Sajnos a terhesség nem volt komplikációktól mentes. Angyalka nagy mértékben vizesedett az egész testén. Olyannyira, hogy a terhesség felénél már 25 kiló plusznál járt, zsibbadtak a kezei, lábai. Alig tudta behajlítani az ujjait. És emiatt a nagyfokú vizesedés miatt azt sem érezte soha, hogy mocorog a babája, csak az ultrahangon látta, hogy aktív. Budapesten kórházba került, itt megtanították a férjének, hogy hogyan kell kompressziós kötést felhelyezni, mivel ő már lehajolni sem tudott. Így tudták a vizesedést valamilyen szinten kordában tartani. A terhesség 28.hetén végül minden a legrosszabbra fordult. Az orvosa az ultrahang vizsgálat során közölte, hogy a baba sajnos már több hete nem él és csoda, hogy Angyalka még igen. Egy császármetszés a későbbiekre nézve további rizikófaktor lett volna, ezért be kellett feküdnie a kórházba és világra kellett hoznia a babát.

 Ezután bevállaltak még egy hetedik beültetést is. Ez is eredménytelen volt.

Arra a kérdésemre, hogy hogyan volt ereje egy ilyen borzasztó dolog után ismét nekifutni egy újabb lombiknak Angyalka azt válaszolta, hogy lényegében teljes tagadásban és elfojtásban élt. Az összes lombiknál csak a kötelező időket várták ki és egyből mentek, hogy belevágjanak a következőbe. Nem hagyott időt magának, hogy mélyebben belegondoljon a történtekbe és feldolgozza azt. Ez persze később megbosszulta magát.

 A hetedik lombik után Angyalka férje közölte, hogy szeretne véget vetni a házasságuknak. Ez tette fel az i-re a pontot Angyalkánál. A lehető legmélyebb gödörbe került. Gyászolta a kapcsolatát is, hiszen közel 18 évet töltöttek együtt és ekkor gyászolta meg az elvesztett kisbabáját és dolgozta fel mindazt, ami az évek során történt velük. A miértekre sosem kapott olyan választ, ami érthetővé tette volna számára, hogy miért döntött így a volt férje. Ahogy ő fogalmaz, pokolian rossz időszak következett az életében.

 A barátnői voltak azok, akik próbálták kirángatni ebből a mély gödörből. Egy este átmentek hozzá csajos estét tartani, hogy megünnepeljék Angyalka születésnapját és névnapját. Emlékezetessé akarták tenni, ezért a barátnői beregisztrálták Angyalkát egy csomó társkereső oldalra, mert úgy gondolták, hogy egy ilyen csinos, fiatal nő nem maradhat egyedül. Angyalka másnap törölte magát az összes oldalról, mert hülyeségnek találta. Aztán néhány héttel később belegondolt, hogy olyan sok lehetőség nincs a városban ismerkedésre a 30-as korosztály számára. Úgyhogy fogta magát és visszaregisztrált mindenhova. Bár sosem gondolta komolyan, hogy ez fog eredményt hozni, mert sokszor nem komoly kapcsolatot keresnek itt az emberek. Gondolta időtöltésnek jó lesz.

 Nem is foglalkozott különösebben ezzel, hiszen kellett neki idő, hogy feldolgozza a múltban történteket, ezen kívül elkezdett tanulni is. Korábban minőségellenőr csoportvezető volt egy cégnél, de beleunt a mókuskerékbe és úgy döntött, hogy ő bizony kisgyermekgondozó-nevelőnek, valamint gyermek és ifjúsági felügyelőnek fog tanulni. Rájött, hogy ez az ő útja, neki ezzel kell foglalkoznia.

 Írt neki egy fiatalember, aki akkor már egy ideje helyi lakos volt, de különösebben nem is foglalkozott vele, vissza sem írt neki akkor. 1-2 hónappal később, Húsvét hétfőn este Angyalka ült a laptopja előtt és ez a fiatalember újra írt neki. Akkor válaszolt és elkezdtek beszélgetni. Kiderült, hogy csak 5 percre laknak egymástól. A férfi végül rábeszélte, hogy találkozzanak még aznap este. Angyalka nyílt lapokkal játszott és már az elején elmesélte neki, hogy milyen csomagokat cipel magával. Illetve azt is, hogy szeretne komoly kapcsolatot, de ezt még csak az agya tudja, a szíve nem. De Sándor azt mondta, hogy ő várni fog Angyalkára. A találka után nagyjából minden nap beszéltek, egyre többet találkoztak és végül elmélyült a kapcsolatuk, szerelmesek lettek. Nem sokkal később úgy döntöttek, hogy összeköltöznek. A férfinak is volt előző házassága, ami néhány évvel a megismerkedésük előtt véget ért. Abból a házasságból volt két tizenéves fia. De azért ő is örült volna, ha lett volna közös gyermekük Angyalkával. Sándor készen állt volna akár a lombikprogramra is. De Angyalka nem akarta újra kezdeni az elejéről az egészet. Úgy volt vele, hogy nagyon boldog lesz, ha sikerül teherbe esnie természetes úton, de ha nem sikerül, akkor neki nem lesz kisbabája.

 Sándor mindenben támogatta őt. Elment vele Aviva tanfolyamra és utána járt vele az órákra, majd később otthon is folytatta vele, hogy tényleg minden esélyt megadjanak maguknak. Angyalka idén márciusban bejelentkezett ultrahangra, mert úgy érezte valami gond van. Ám kiderült, hogy nincs semmiféle gond, mert egyszer csak felé fordították a monitort, ahol megpillanthatta a kisbabáját és meghallgathatta csodálatos szívhangját. Ekkor már 11 hetes terhes volt. Angyalka úgy gondolja, hogy az Aviva is sokat segített, de nagyon nagy szükség volt részéről a szemléletváltásnak is.

A terhessége alatt persze felidéződtek az előző terhesség problémái, de szerencsére olyan emberek vették és veszik körül, akik segítettek neki, hogy legyőzze a félelmeit.

Szerda esténként a Fehér Ló Közösségi házba járt, a Spirituális Ébredés csoportba, Czére Zsuzsához. Rengeteget köszönhet nekik. Augusztusban az ő szervezésükben részt vettek Sándorral együtt egy táborban is, ami szintén nagy segítség volt számukra.

Végül 2017. október 4-én megszületett az egészséges kislányuk, aki azt hiszem méltán kapta szintén az Angyalka nevet.

És a végére van még egy üzenet, amit Angyalka azoknak szeretne átadni, akik kilátástalannak gondolják a helyzetüket akár gyermekvállalás terén vagy akár hétköznapi problémák kapcsán: „Ahova a Jóisten adott báránykát, oda ad legelőt is. Kérj és megadatik!”

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rmk-anyakentazelet.blog.hu/api/trackback/id/tr4713113968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása